Arabescul albului

Arabescul albului

 

Alb. Mai presus de culori, mai presus de cuvinte, mai presus de viata insasi. Pur si simlu mai presus. Nimic pe aceasta lume nu e complet alb, dar totul este alb in cealalta. Dumnezeu, ingerii, spectrele. Chiar si moartea este alba.

Este culoarea primilor pasi ai sufletului, primilor pasi in viata unui om si de asemenea ai ultimilor. Pasesti in acesta viata asa cum iesi din ea: alb pe dinauntru si alb la suprafata. La inceput un inger, la sfarsit un spectru, dar alb. Probabil singurlele momente in care esti cu adevarat asa.

O puritate celesta, imposibil de gasit in aceasta lume, dat totusi prezenta peste tot, daca ne ingaduim sa o gasim. Putem sa o cautam, dar unde sa o descoperim? O fecioara ce se plimba innebunita intr-un labirint cautandu-si iubitul, un porumbel, un nufar sau un crin. Toate acestea emana viata, frumusete desavarsita, inocenta. Toate sunt albe, venite parca de pe alta lume, negasindu-si locul dar integrandu-se perfect.

Albul este moartea si renasterea, viata si lumina. O combinatie de culori, un ansamblu mirific, un curcubeu. O incantatie, un simbol al simbolului. Fara sfarsit, fara inceput, caci nu poate aspira la asa ceva.

A creat si va crea mereu in sufletele sensibile un arabesc de emotii si sentimente, incrucisate si intortocheate, o panza de paianjen , o explozie de impulsuri.

Alb. Totul si nimic. Doar alb.

 

 

 

 

 

SAFTOIU CORINA

 

Reclame
Published in: on noiembrie 7, 2009 at 2:08 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://ingeniumliteratura.wordpress.com/2009/11/07/arabescul-albului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: