Ce este poezia…

Poezia: un univers de posibilitati, toate plecand de la o premisa cameleonica, usor schimbabila care penduleaza intre sentimente omenesti dintre cele mai profunde si care ia forma neanturilor noastre personale in scopul catifelarii durerii vesnic pulsatile din interior. Aceasta este poezia: un univers infinit de imagini, trairi si ganduri personale care, intr-un fel sau altul, in strafunduri sau mai spre suprafata, recidiveaza trimitand unde amar familiare spre cortexul de mult anchilozat in frenezia tumultoasa a lumii de astazi, in care ne taram cu sau fara voia noastra.

Poezia, dulcele susur al sufletului nostru ne mai netezeste durerea, ne mai ofera un coltisor de dulce uitare in care sa ne putem pierde “legal” mintile si in care sa putem zburda linistiti pe plaiuri cunoscute doar noua. Calea spre o astfel de fericire poate fi deschisa doar de poezie, ambrozia cea de toate zilele, pe cat de buna, pe atat de efemera.

Cu sau fara rime, aceasta seva euforica a sufletului omenesc, indiferent de stil, continut sau origine trebuie savurata pana la atingerea paroxismului suprem; pana la absurd. Si cu toata efemeritatea ei, cu toate ostracizarile refulate de unii si de altii, poezia, lirismul si tot ceea ce tine de literatura au supravietuit, pastrate si ocrotite in mintile oamenilor absurzi…haotici…liberi…lirici.

Si, sfasiind cate-o bucatica de poezie de te miri unde, aceasta revista a reusit sa teasa un colaj de onomatopee ale sufletului sub forma de poezie si literatura, cusute intre ele speram nu cu ata alba ci cu una- curcubeu care are totusi strafundurile ei si care sa ne mentina imaginatia la un nivel zburdalnic- debil, o simfonie muta a tot ceea ce ne reprezinta, scoasa la suprafata prin ars poetica. Va dorim o auditie placuta!

 

 

 

HORHAT PATRICIA

 

 

Reclame
Published in: on noiembrie 7, 2009 at 2:09 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://ingeniumliteratura.wordpress.com/2009/11/07/ce-este-poezia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: